İşimizin Geleceği: Dijital Dönüşüm ve Yetenek Yönetimi..

Saydağ “Covid-19 öncesi trendlerin Covid-19’un etkisiyle çok daha hızlandığını görüyoruz” dedi. 5 sene içinde otomasyon tarafından yapılması beklenen işler, 3 sene içinde otomasyona devredilebilir.

McKinsey & Company’de Associate Partner olan Ezgi Demirdağ Saydağ “İşimizin Geleceği: Dijital Dönüşüm ve Yetenek Yönetimi” başlıklı konuşmasında pandemiyle birlikte hızlanan dijital dönüşümün iş gücündeki etkisini paylaştı. 

Saydağ, Ocak başında sizlere aktardığımız İşimizin Geleceği: Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü raporunu pandemideki değişimlerle birlikte yeniden yorumladı. 

Covid-19 dönemine şirketler nasıl tepki verdi? 

Konuşmasının başında şirketlerin Covid-19 dönemine nasıl tepki veridklerini aktaran Saydağ, ilk etapta şirketlerin ve iş gücünün doğal olarak sağlığını korumaya odaklandığını belirtti. Ardından şirketler dayanıklılık (resilience) kapsamında; “Bu dönemde kaynaklarımızı nasıl etkin kullanırız?” sorusunun cevabına yöneldi. Bu konuda şirketlerin dönemsel planlar yapmaya başladığını söyleyen Saydağ, şu anda yeni normale alışma sürecinde olduğumuzu da ekledi.

Şirketlerin son dönemde hem çalışanlarının ruh haline hem de üretkenliğine odaklandığını belirten Saydağ, şirketlerin son adımda pandemi sonrasını, yakın geleceği düşünmeye başladığını açıkladı. Durumu şirketler için “Diğer sektör ve şirkertlerden geleceğin nasıl şekillenceğini anlamaya çalışıyoruz” diye özetleyen Saydağ, otomasyon ve dijitalleşmeye yönelik öğrenim ve alışkanlıkların ne kadarının kalıcı olacağını sorguladı. 

“Covid-19 öncesi trendlerin Covid-19’un etkisiyle çok daha hızlandığını görüyoruz”

Saydağ, konuşmasında “Covid-19 öncesi trendlerin, Covid-19’un etkisiyle çok daha hızlandığını görüyoruz.” dedi Bu noktada toplantıların, etkinliklerin dijitalleşmesi ve çalışanların kullanılan programlara hızlıca adapte olması gibi örnekler verdi. 

Buna ek olarak Saydağ, “Future of Work” çatısında 5-10 sene sonra bizi bekleyen iş gücü ve çalışma anlayışının yakına geldiğini söyledi. Yaptığımız işlerin yarısının otomasyona kalabileceğini söyleyen Saydağ,  “bu bizim verimliliğimizi 2 kata çıkartmamızı sağlıyor ve verimlilik; GDP’nin de (büyümenin) en önemli kaynağı.” dedi. 

FOW is Now!

Tüm sektörlerden kıdemli yöneticiler ile Türkiye’de dijitalleşme ve otomasyon odağından yönettikleri çalışmayı aktaran Saydağ, iş gücündeki 2000 aktivitenin ne kadarının otomasyona devredebileceğini ya da kaybolabileceğini inceledi. Bu kapsamda mevcut trendlerin nasıl hızlanacağı ve iş gücünde hangi yetkinliklerimizin değişeceği sorularına cevap verildi. 

 
Başla
1
WhatsApp
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?